ZRINJSKI - SARAJEVO 1:0

Bilbija sjajnim golom presudio Sarajevu u derbiju kola

23.10.2021.
u 18:59

Zrinjski u susretu 14. kola na svom terenu savladao goste sa Koševa rezultatom 1:0

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u okviru 14. kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako pokvarili rođendansko slavlje Bordo tima povodom 75. godišnjice od osnivanja kluba.

Plemići su zaprijetili već u prvoj minuti preko Memije koji je šutirao pravo u Dizdarevića, a malo kasnije na sličan način završio je i udarac Bašića.

U osmoj i devetoj minuti domaći su tražili jedanaesterce nakon što je oba puta u šesnaestercu pao Juranović. Međutim, sudija Mujić je procijenio kako nije bilo elemenata za najstrožije kazne, a za prvu situaciju Juranović je dobio i žuti karton.

Imao je Zrinjski više od igre u prvom dijelu utakmice, a Dizdarević je ponovno sjajno intervenirao i spasio svoj tim nakon udarca Tičinovića u 19. minuti.

Prvu prigodu Sarajevo je propustilo u 32. minuti. Ahmetović je dobio povratnu loptu od Hebibovića, ali je loptu poslao preko gola udarcem s ivice šesnaesterca.

Pet minuta prije odlaska na odmor Zrinjski je poveo. Bilbija je postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca nakon kojeg se Dizdarević nije ni pomakao. Poluvrijeme je tako okončano rezultatom 1:0.

Nije u nastavku bilo većih uzbuđenja, a Zrinjski je u 67. i 68. minuti mogao udvostručiti vodstvo. U jednoj je Bilbija loše reagirao iz idealne situacije, a u drugoj je Đokanović u posljednji tren izblokirao opasan udarac Tičinovića.

Blijedo Sarajevo nije uspijevalo da se nametne do kraja utakmice i pored brojnih promjena koje je napravio trener Goran Sablić pa je Zrinjski ostvario važnu i zasluženu pobjedu. Vrijedi istaknuti kako Sarajevo nije imalo niti jedan udarac u okviru gola.

Zrinjski je ostao na prvom mjestu Premijer lige BiH s pet bodova više od drugoplasiranog Tuzla Cityja koji ima i utakmicu manje. Sarajevo na četvrtom mjestu.

Mostarski klub u sljedećem kolu gostuje na Grbavici protiv Željezničara, dok će Sarajevo na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Rudar iz Prijedora.

Rezultat i strijelac:

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Bilbija 40')

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?