Strasbourg

BiH akreditive novo izaslanstvo u PS Vijeća Europe treba predati do 27. siječnja

18.12.2019.
u 11:50

Prema Pravilniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), Bosna i Hercegovina treba predati akreditive novog parlamentarnog izaslanstva najkasnije sedam dana prije sjednice PSVE zakazane za 27. siječnja naredne godine. Ipak, u Pravnilniku stoji i da taj rok treba ispoštovati ako je to moguće, što znači da se akreditivi mogu predati i nešto malo kasnije, odnosno do samog početka sjednice - potvrđeno je Feni iz sjedišta Vijeća Europe u Strasbourgu.

Bosna i Hercegovina zbog blokade rada državnog parlamenta u proteklih godinu dana nije bila predstavljena u Parlamentarnoj skupštini Vjeća Europe i prijetila je opasnost da tako ostane i u 2020. godini ukoliko do siječnja naredne godine ne imenuje novo izaslanstvo . Tako je BiH postala jedina od 47 država članica Vijeća Europe koja nema svoje izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini ove organzacije, budući da zbog blokada rada Parlamentrne skupštine BiH nakon općih izbora 2018. godine nisu formirana parlamentarna izaslanstva.

Međutim, nakon nedavnog sporazuma o Programu reformi BiH i imenovanju Zorana Tegeltije za novog predsjedatelja Vijeća ministara BiH pokrenut je i proces imenovanja parlamentarnih povjerenstava, te bi BiH novo izaslanstvo trebala dobiti do kraja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije