ako su na stanju

Bh. državljani već odlaze na cijepljenje u Srbiju, moguće i birati cjepivo

03.06.2021.
u 16:00

U Srbiji je od danas dopušteno cijepljenje i državljana Bosne i Hercegovine na bilo kojem mjestu, bez najave i besplatno, međutim, ne možete znati koje cjepivo ćete primiti dok ne dođete na punkt za cijepljenje.

Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su potvrdili za Klix.ba da je državljanima BiH za cijepljenje potreban samo osobni identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u državi.

U Srbiji je moguće cijepiti se sa nekoliko vrsta cjepiva - Pfizer, AstraZeneca, kineska cjepiva, Sputnik V, međutim, od mjesta cijepljenja zavisi i koju ćete cjepvo dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

Dosta građana je već jutros otišlo u Srbiju kako bi se cijepilo s obzirom na to da je imunizacija osoba mlađe i srednje životne dobi u Federaciji BiH još uvijek daleko, a u Republici Srpskoj također imaju poteškoća u vezi s određenim dozama cjepiva, točnije Sputnikom V.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?