SUM organizira tjedan zdravlja

Barun: Želimo je povećati svijest studenata o pravilnoj ishrani, okolišu i općenito zdravlju

19.04.2021.
u 09:32

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizira Tjedan zdravlja. U ponedjeljak 19. travnja  počinje Tjedan zdravlja, a završava u petak 23. travnja. U Tjednu zdravlja posvećujemo se temama tjelesnog i mentalnog zdravlja, te zdravlja okoliša. 
Čitav događaj će trajati pet dana, a redoslijed događaja će izgledati ovako:

Ponedjeljak, 19.04.
Prvi dan Tjedna zdravlja provodimo na kampusu Sveučilišta i trgovačkom centru Mepas Mall gdje ćemo mjeriti tlak i šećer. Ova akcija će se provoditi u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

Utorak, 20.04.
Utorak ćemo provesti u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održati će nam predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Predavanje počinje u 17:00 sati, a pratiti ga možete preko ove poveznice

Srijeda, 21.04.
Studentska sekcija za hitnu medicinu održati će 3. radionicu prve pomoći pod nazivom „Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19“. Radionica počinje u 17:00 sati, a možete je pratiti na ovoj poveznici.

Četvrtak, 22.04.
U sklopu Dane zdravlja održat ćemo jedan Dan sporta. Dan sporta će se održati 22.04. u sportskom centru Arena s početkom u 10:00 sati. Studenti koji su se prijavili na Dan sporta održati će grupni trening.

Petak, 23.04.
Zadnji dan Tjedna zdravlja održat ćemo jednom vrijednom edukacijom. Doktor medicine Antonio Markotić održati će predavanje na temu „Salutogenezom do zdravlja“. Predavanje će se održati u online okruženju s početkom u 17:00 sati, a predavanje možete pratiti putem ove poveznice.

Studentski zbor ovim organiziranim događajem želi ukazati na važnost zdravlja. Poučavanje o zdravlju, značajno je zbog skladnoga rasta i razvoja tjelesnih, mentalnih ili duševnih, socijalnih ili društvenih sposobnosti i kompetencija studenata. Naravno, osim studenata događaju mogu prisustovati i ostale zainteresirane osobe.

„Zdravlje je bitan segment u životu. Studentski zbor je svjestan da oni koje on predstavlja, to jest studenti, nisu osobe kojima je prehrana zdrava, već su najčešće podložni brzoj hrani koja nije zdrava. Stoga smo odlučili organizirati ovaj događaj koji će trajati pet dana, a ono što želimo je povećati svijest studenata o pravilnoj ishrani, okolišu i općenito zdravlju.“ izjavila je Marija Barun predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?