prijateljsko okružje

Bandić podržao projekt udruge “Fra Mladen Hrkać” - igraonice za bolesnu djecu u Zagrebu

13.04.2019.
u 12:10

U Poliklinici Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu otvorena je igraonica za djecu kako bi se najmlađima i njihovim roditeljima omogućilo kvalitetnije provođenje vremena dok čekaju na bolničke preglede i terapije.

Hrabri mali borci

To će, u konačnici, doprinijeti pozitivnom doživljaju boravka u bolnici. Opremanje i adaptacija igraonice bili su jedna od ključnih aktivnosti projekta Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” naziva “Omogućimo prijateljsko okružje za oboljele!”. Svečanu vrpcu prerezali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pacijentica bolnice, šestogodišnja Katja. Fra Svetozar Kraljević, gvardijan Franjevačkog samostana BDM u Dubravi i dopredsjednik Udruge koja djeluje u BiH i RH, uputio je blagoslov i molitvu za najmlađe hrabre borce. Gradonačelnik Bandić ponosan je što je Grad Zagreb prepoznao i preko javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga podržao još jednu hvalevrijednu inicijativu Udruge. - Gdje god se nešto pozitivno događa, i gdje se čine dobra i humana djela, posebice za mlade, uvijek ću doći i osobno čestitati. Ova igraonica ima svoju humanu, edukacijsku i informacijsku crtu - rekao je Bandić. Za osmišljavanje, organizaciju i provedbu različitih kreativnih sadržaja s najmlađim pacijentima zaduženi su educirani i stručni volonteri Udruge s dugogodišnjim iskustvom u radu s ranjivim i osjetljivim skupinama društva. Oni će pacijentima biti na raspolaganju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati. Ivan Soldo, predsjednik Udruge, zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na velikoj potpori u brojnim projektima, kojima su pomogli tisućama osoba u potrebi proteklih godina. Istaknuo je i veliko zadovoljstvo suradnjom s Dječjom bolnicom Srebrnjak na čelu s ravnateljem dr. sc. Borom Nogalom.

Snaga volontiranja

- Kroz naš rad svakodnevno svjedočimo snazi i značaju volontiranja u procesu liječenja pacijenata u bolnicama te izvan nje, neovisno o vrsti bolesti, spolu i dobi. Brojna istraživanja i dokumenti ukazuju da socijalne usluge koje pružaju volonteri, u kombinaciji sa zdravstvenim uslugama, pozitivno utječu na pacijente i njihove obitelji. Time se poboljšava njihovo psihofizičko stanje. To olakšava tijek liječenja i povratak u svakodnevicu. Pokazali smo kako možemo napraviti veliku i pozitivnu promjenu u društvu kad postoji zajednička volja i želja za pomaganjem najranjivijima i najosjetljivijima, našoj djeci - rekao je Soldo. Ravnatelj Nogalo istaknuo je kako ta bolnica, inače prva s počasnim nazivom “prijatelj djece”, već ima određeno iskustvo u provedbi aktivnosti usmjerenih na humanizaciju boravka djece unutar bolnice te da stoga ne čudi povezivanje s jednom od vodećih humanitarnih organizacija u RH. - Djeca i roditelji oduševljeni su i puno manje se boje bijelih kuta i pregleda. Osim djeci i roditeljima, Udruga pomaže i nama i obogaćuje naše znanje i vještine u radu s djecom - kazao je Nogalo. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije