HNS BiH

Banalizacija antisemitizma, zločina i svih oblika govora mržnje, kao i poricanje holokausta, ozbiljna su prijetnja ljudskim pravima

hns bih hrvatski narodni sabor
27.01.2023.
u 10:56

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS BiH) s dubokim pijetetom obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Na današnji dan se sjećamo šest milijuna nedužnih ubijenih Židova i milijuna Roma, Slavena, osoba s invaliditetom i disidenata od nacističkoga režima u Drugom svjetskom ratu.

HNS BiH ostaje opredijeljen za kulturu njegovanja sjećanja na holokaust i razvoj edukativnih programa koji će budućim generacijama usaditi povijesne činjenice i podići svijest o holokaustu i svim okolnostima koje su dovele do najvećega zla u povijesti čovječanstva.

Banalizacija antisemitizma, zločina i svih oblika govora mržnje, kao i poricanje holokausta, ozbiljna su prijetnja ljudskim pravima, izgradnji mira, tolerancije i demokratskoga društva.

Na današnji dan želimo se prisjetiti i hrabrih pripadnika hrvatskoga naroda i hrvatskih pravednika među narodima koji su stali u zaštiti Židova i svih ugroženih skupina tijekom Drugoga svjetskog rata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?