OSLOBOĐENA HRVATICA

Azra Imamović Subošić: Oduševljeni smo, ali strah me opet putovati s djetetom

01.06.2023.
u 14:26

Mislim da ćemo danas svakako dobiti djecu. Najbitnije nam je da to bude što prije, ponovno smo se rodili kao obitelj, rekla je

Nakon gotovo šest mjeseci četiri hrvatska para uhićena u zračnoj luci u Zambiji zbog sumnje u pokušaj trgovanja ljudima, oslobođena su. Jedna od njih je i Azra Imamović Subošić. 

– Oduševljeni smo, upravo kupujemo hranu za djecu, samo čekamo da vidimo kad će nam doći djeca. Odvjetnici su odmah nakon suda otišli po njih. Sad nam djeca prvo moraju dobiti vizu, a onda ćemo se dogovoriti kad putujemo za Hrvatsku. Mislim da ćemo danas svakako dobiti djecu. Najbitnije nam je da to bude što prije, ponovno smo se rodili kao obitelj. Plakali su čak i ljudi u sudnici, javnost koja je slušala presudu, čak i sudski referenti. Sutkinja mi je otpočetka ulijevala povjerenje – rekla je Azra za 24 sata dodajući kako će je biti strah putovati s djecom. 

– Moram priznati da me strah opet s putovati s djetetom, nadamo se da je to sad gotovo, sad više ništa ne bi smjelo biti, donesena je presuda, obrazložena, sve je bilo kako treba. Danas je točno šest mjeseci otkako smo krenuli iz Hrvatske u Zambiju. Naime, 1. prosinca krenuli smo prema Beču iz Hrvatske – rekla je. 

Podsjetimo, Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Konga koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No, dok su sutradan ulazili u avion, ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?