Proširen popis

Austrija zabranjuje slijetanje zrakoplova iz 18 zemalja, na listi i BiH

14.07.2020.
u 14:07

U cilju suzbijanja pandemije koronavirusa Austrija je proširila popis zemalja za koje vrijedi zabrana slijetanja na austrijske zračne luke na sve zemlje zapadnog Balkana.

Novom uredbom Ministarstva zdravstva lista je proširena sa osam na 18 zemalja.

Od četvrtka na austrijske zračne luke neće više moći slijetati zrakoplovi iz svih zemalja zapadnog Balkana, Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Egipta.

Ranije je već vrijedila zabrana za letove iz Bjelorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine.

Do kraja srpnja bit će ukinuti letovi iz i ka Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sarajevu, Sibiju, Skoplju, Sofiji, Tirani i i Varni.

Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo "letovi u interesu Austrije", kao i slijetanje teretnih zrakoplova, zrakoplova koji prebacuju bolesne, ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko, njegovateljsko osoblje, te radnike za pomoć u poljoprivredi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?