DOČEK U ZRAČNOJ LUCI

Američki vojnici doputovali u Sarajevo, počinje vježba "Brzi odgovor 21"

15.05.2021.
u 17:51

Na Međunarodnu zračnu luku u Sarajevu stigao je dio američkih vojnika kako bi sudjelovali u vježbi "Brzi odgovor 21" koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč te vojarni Dubrave, a dio ljudstva i opreme je već stigao.

Shodno tomu, u zračnoj luci je upriličen i svečani doček, a američki vojnici su izašli iz zrakoplova i postrojili se na pisti.

Nakon svečanog dočeka upućeni su u autobuse kojim će biti odvezeni na lokaciju predviđenu za sudionike vojne vježbe.

Američkie vojnike su dočekali ministar odbrane BiH Sifet Podžić, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i komandant NATO stožra Sarajevo američki brigadni general Eric Folkestad.

Planirano je da se vježba "Brzi odgovor 21" održi od 17. svibnja do 2. lipnja. Njom će rukovoditi zapovjedništvo američke vojske za Europu i Afriku (USUCOM) i dio je velikih vojnih manevara koji se ove godine odvijaju na cijelom Starom kontinentu, s ciljem uvježbavanja obrane Europe, odnosno, odvraćanja od moguće agresije i za očuvanje mira bilo gdje u svijetu.

U ovoj bilateralnoj vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Jedan dio ljudstva i opreme je već stigao u BiH, između ostalog konvoj američkih teških kamiona koji je u srijedu prošao kroz Banju Luku na putu ka Manjači.

Inače je ova vježba glavni događaj u 2021. godini iz oblasti obuke za Oružane snage BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?