Stanari evakuirani

Aktiviralo se klizište u Zagrebu: 'Zgrade su preblizu...'

kliziste zagreb
pixsell
29.01.2022.
u 14:32

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP - a izvijestilo je da je Županijski centar 112 Zagreb zaprimio dojavu da je u Gornjem Vrapču zbog radova na susjednoj parceli došlo do aktiviranja klizišta i naginjanja zgrade. ŽC112 je obavijestio OKC PUZ-a, JVP Zagreb, sudskog vještaka za klizišta i DIRH.

Stanari su napustili zgradu. Još se ne zna kolika je opasnost te će se to naknadno utvrditi.  Kako javlja Večernjakov novinar Kruno Galjar čini se da je klizište progutala samo ogradu. Utvrđeno je da se radi o pukotini dužine 20 metara i procjepa 2,5 metra. Oštećenje je zatrpano kamenjem te su zabijeni čelični stupovi kao prevencija i zaštita od mogućih daljnjih oštećenja.

Na teren je izašla i građevinska inspekcija koja je zatvorila gradilište. Stanari zgrade su odbili sve medije za izjave, a izjavu nije htjela dati ni ekipa iz civilne zaštite.

"U toj ulici je napravljena nova velika stambena zgrada, i pored nje su počeli kopati drugu stambenu zgradu, kao i podrum za nju. I kako su napravili rupu, ova prijašnja zgrada je počela pucati. Zgrade su preblizu, a kopaju podrum i valjda su preduboko  iskopali, pa teren nije bio stabilan", kazala je za Večernji list stanovnica ulice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?