SAMO NAVALITE

Ako ste ljubitelj kiselih krastavaca, ovo je dobro znati!

02.12.2019.
u 20:45

Hrskavi i kiseli krastvaci mnogima su omiljeni dodatak - u svemu, evo zašto su sve dobri

Krastavci su zapravo vrlo zdrava namirnica. Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom. Svi ovi spojevi dobri su za organizam, a sadrže i vrlo važne antioksidanse, koji tijelo štite od slobodnih radikala, koji uništavaju stanice u tijelu. 

Krastavci ubrzavaju probavu, potiču stvaranje dobrih bakterija, a na taj način i donose mnogo dobrobiti metabolizmu. Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. 

Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina, proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?