savjet nutricionistice

Ovaj ukusni obrok preporučuje se kako bi san bio kvalitetniji

banane maslac
15.09.2021.
u 18:42

Nutricionistkinja dr. Tracy Lockwood Beckerman napominje kako sve što jedemo utječe na našu probavu, pa s tim i na san, a prema njenom mišljenju, obrok za najkvalitetnije spavanje je banana s maslacem od kikirikija

 Ako se hrana koju smo pojeli, objasnila je Beckerman, ne probavi prije nego što odemo u krevet, tijelo će vrijeme koje treba provesti odmarajući trošiti na njeno probavljanje. Uz to i povišenu razinu glukoze, biti ćemo budni dulje nego što bismo htjeli. 

Beckerman zato napominje kako prije spavanja nikako ne bismo trebali jesti rafinirane šećere ni ugljikohidrate jer oboje mogu loše utjecati na san  pa je banana s maslacem od kikirikija po njoj najbolji izbor za utažiti želju za slatkim nakon stresnog dana, puno bolji od hrane bogate šećerom i ugljikohidratima.

- Banane su bogate kalijem i magnezijem, što može pomoći u opuštanju mišića, dok maslaci od orašastih plodova sadrže triptofan, aminokiselinu koja se u mozgu pretvara u serotonin i zaslužna je za osjećaj sreće i ugode. Ugljikohidrati iz banane pomoći će da tijelo maksimalno iskoristi triptofan, zbog čega će se poboljšati i kvaliteta sna - objasnila je nutricionistkinja za Well+Good.

Banana, jabuka i maslac od kikirikija na tostu

2 kriške kruha, prepečene
4 žlice kremastog maslaca od kikirikija
1/2 banane, tanko narezane
1/2 jabuke, tanko narezane
sirovi kakao, žlica meda ili javorov sirup, za ukrašavanje 

Na svaku krišku prepečenog kruha dodajte po dvije žlice maslaca od kikirikija, pa preko njega naslažite kriške banane i/ili jabuke i ukrasite zrncima kakaa, medom ili javorovim sirupom po želji. Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije