SUSRET U DUBROVNIKU

Abdulah Skaka uručio Cvijet Srebrenice Zoranu Milanoviću

11.07.2020.
u 21:57

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i dogradonačelnik Ivica Šarić u Dubrovniku su se susreli sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Republike Hrvatske kojem su tom prilikom uručili Cvijet Srebrenice. Cvijet koji je niknuo iz boli, predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi. Njegovih 11 bijelih latica simbolizira 11. juli, dan koji je zauvijek upisan u historiju kao najgori zločin u Europi poslije Drugog svjetskog rata.
"Cvijet Srebrenice poklonio sam predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je 2012. godine prisustvovao komemoraciji i odao počast svim žrtvama.
Ovaj simbolični poklon podsjetnik je i na Vukovar koji je doživio surovu sudbinu", napisao je Skaka na svom Facebook profilu.
Zoran Milanović 2012. godine nazočio je komemoraciji u Srebrenici gdje je odao počast svim žrtvama genocida i istakao kako je Srebrenica bolna rana i ispit ljudskosti.
"Žrtva Srebrenice mora biti jedna od ključnih i dobro naučenih lekcija europske humanosti, vjerodostojnosti i iskrenosti", naveo je Milanović u svom obraćanju danas.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?