VLADA HNŽ

8,8 Milijuna KM za ceste I 4,3 milijuna KM za potcaje u poljoprivredi

31.03.2023.
u 11:51

Na drugomu dijelu 197. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na prijedlog Ministarstva prometa i veza, donijela je Odluku o stavljanju na raspolaganje i odobravanju utroška razgraničenih prihoda iz 2022. godine Upravi za ceste Ministarstva prometa i veza, u iznosu od 8.824.865,44 KM. Sredstva će biti utrošena za projekte te za pojačano investicijsko održavanje cestovnoga prometa. Također, usvojena je i Odluka o usvajanju Plana i programa Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2023. godinu kojim su obuhvaćene mjere i aktivnosti koje se provode s ciljem očuvanja postojeće cestovne infrastrukture i sigurnosti na cestama. 

Na prijedlog Ministarstva  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojena je Odluka kojom je, s ciljem provedbe mjera potpore izvozno orijentiranim klijentima, osiguran iznos od 300.000,00 KM. Odlukom je usvojen i Program utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2023. godinu, u iznosu od 4.300.000,00 KM.  

Vlada je prihvatila Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o realiziranju dodijeljenih koncesija i ugovora o zakupu za korištenje poljoprivrednoga zemljišta u državnomu vlasništvu na području HNŽ-a, zaključno s 31. prosincem prošle godine i uputila je Skupštini na razmatranje, kao i Informaciju o izvršenju Programa utroška sredstava s pozicije ''Namjenska sredstva vodnih naknada'' za 2022. godinu.

Na nastavku sjednice donesena je i Odluka o izdvajanju 500.000,00 KM za potporu znanosti i mladim znanstvenicima. Istaknuto je kako je ta odluka nastavak kontinuiranih aktivnosti Vlade s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja znanosti, s osobitim naglaskom na potporu mladim znanstvenicima. Sredstva će biti dodijeljena na osnovu Javnoga poziva i precizno utvrđene metodologije.

Također, usvojena je i Odluka o odobravanju dijela novčanih sredstava predviđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa s pozicije ''Strateški projekti od značaja za HNŽ'' u iznosu od 200.000,00 KM koja će biti raspoređena Sveučilištu u Mostaru i Univerzitetu Džemala Bijedića.

Vlada je usvojila i Odluku kojom je Ministarstvu unutarnjih poslova odobrila nabavu jedanaest novih motornih vozila putem leasinga, za što je osiguran iznos od 576.000,00 KM. Jednoglasno je prihvaćena i Uredba o izmjenama i dopunama uredbe o utvrđivanju plaća, platnih razreda i koeficijenata za policijske službenike Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva financija, usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna i Izvješće o izvršenju Tekuće pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?