PREPORUKA

14 odličnih filmova koji su vam sigurno promaknuli, a zbilja bi ih trebali pogledati

18.10.2020.
u 19:52

OBOŽAVATELJI filmova prije ili kasnije naletjet će na isti problem - dojam da više ne postoji film koji nisu pogledali. Srećom, dobri filmovi snimaju se stalno, no problem je što nam neki promaknu.

Bright Side je donio listu 14 odličnih filmova koji su vam možda promaknuli, a trebali biste ih pogledati.

Nevjerojatan život psa Enza (The Art of Racing in the Rain), 2019.

Trkač Danny spontano kupuje zlatnog retrivera kojem daje ime Enzo, a pas postaje dio njegovog tima. Sudjeluje u utrkama i dijeli predivne trenutke sa svojim vlasnikom, a kad Danny nađe djevojku, Enzo postaje ljubimac cijele obitelji.

Swallow, 2019.

Film priča priču žene pod imenom Hunter. Atraktivna je, živi u lijepoj kući i udana je za bogataša. No kad sazna da je trudna, pozornost koju dobiva počne je izluđivati. Zbog svega razvije čudan način nošenja sa stresom - guta različite predmete koje ne bi trebala gutati.

Na mliječnom putu (On the Milky Road), 2016.

Film s Monicom Bellucci i Emirom Kusturicom vrti se oko ljubavne priče u vrijeme rata. Mljekar koji razgovara sa životinjama upoznaje Mladenku koja se zaljubljuje u njega i spremna je na sve da ga ne izgubi.

Dugo poluvrijeme Billyja Lynna (Billy Lynn’s Long Halftime Walk), 2016.

Radnja filma odvija se 2007. godine tijekom rata u Iraku. Skupina mladića, među kojima je Billy Lynn, upušta se u žestoku bitku. Zbog toga privuku pažnju novinara, a cijela nacija ih slavi kao heroje. Billy se vraća na nekoliko dana u domovinu, no progone ga sjećanja na rat u koji se treba vratiti za dva tjedna.

Kralj Belgijanaca (King of the Belgians), 2016.

Nicolas je belgijski kralj i zaista u tome uživa. Tijekom putovanja u Tursku doznaje da je zemlja na rubu krize. Iako se želi odmah vratiti, svi letovi su otkazani. Zbog toga sa svojim pomoćnicima kreće kopnenim putem, što uključuje ilegalne prelaske granica, bijeg od snajpera i upoznavanje lokalnog stanovništva.

Promising Young Woman, 2020.

Cassandra je veoma perspektivna žena, dobra je studentica medicine, pametna i odgovorna. No tragedija joj okreće život naglavačke, zbog čega napušta fakultet, počinje raditi kao konobarica i odustaje od svojih ciljeva. No ne od jednog - osvetiti se za ono što joj se dogodilo.

Tražeći pravdu (Just Mercy), 2019.

Glavni lik je odvjetnik koji ne može živjeti s nepravdom. Bori se za jednaka prava svih te preuzima slučaj zatvorenika nepravedno osuđenog na smrt. Iako su svi dokazi na njihovoj strani, odvjetnik će se morati namučiti da pravda na kraju ipak pobijedi.

Zbogom (The Farewell), 2019.

Mladi kineski spisatelj saznaje da je njegova voljena baka smrtno bolesna. Obitelj se mora sastati da je vidi posljednji put, no nitko joj ne želi reći loše vijesti. Kako bi susret prošao što normalnije, izmišljaju da se jedan od unuka ženi, no on se ne želi ženiti.

Kombi Sloboda (Give Me Liberty), 2019.

Redatelj Kirill Mikhanovsky s 18 se godina doselio iz Rusije u Milwaukee. Kombi Sloboda priča je inspirirana njegovim prvim poslom u Americi, onim vozača saniteta za ljude s posebnim potrebama. Film prati jedan dan u životu mladog ruskog imigranta Vica. Kad izbije nered u Milwaukeeju, najsegregiranijem američkom gradu, Vic je rastrgan između obećanja da će skupinu starijih Rusa prevesti na pogreb njihove zemljakinje, želje da pomogne Tracy, mladoj crnkinji s ALS-om, te pokušaja da preživi radni dan ispunjen kašnjenjem, vikom i frustracijom, ali i urnebesnim, neočekivanim dogodovštinama. 

Obojena ptica (The Painted Bird), 2019.

Radnja filma odvija se tijekom Drugog svjetskog rata. Kako bi spasili sina od nacista, židovski par šalje ga u Europsko selo kod tete, koja iznenada umire. Dječak je prepušten samom sebi u borbi za goli život.

Truth and Justice, 2019.

Farmer iz Estonije kupuje zemlju nadajući se da će biti plodna i da će se obogatiti. No zemlja je močvara, a njegovi snovi se ruše. Svjestan da mu nitko neće pomoći, obraća se višim silama.

Skriveni život (A Hidden Life), 2019.

Ovo je priča o Austrijancu Franzu Jägerstätteru koji živi u malom selu i glava je šarmantne obitelji. No kad počne Drugi svjetski rat, mora se pridružiti vojsci. Shvaća da to ne želi, a obitelj mu pruža snagu da odbije vojnu službu.

Najbolji neprijatelji (The Best of Enemies), 2019.

Što je zajedničko šefu Ku Klux Klana i zagovorniku jednakih prava? Bivši zakleti neprijatelji surađuju kako bi riješili problem rasne diskriminacije u školi koju njihova djeca pohađaju.

National Theatre Live: All About Eve, 2019.

Film govori o odrasloj kazališnoj zvijezdi koja mora napustiti svoj posao. Ali kazalište nije mjesto iz kojeg ljudi jednostavno odlaze. Prostor iza kulisa pun je nasilja, spletki i drugih potresnih događaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije