u Kruševu

11. susret duhovnih zvanja podrijetlom iz Brotnja

22.07.2019.
u 16:05

 

 Kako smo doznali od zamjenika provincijala fra Ivana Ševe, i ove će se godine održati tradicionalni,  11. po redu, Susret osoba s duhovnim zvanjem podrijetlom iz Brotnja. Budući da je Brotnjo izuzetno bogato muškim i ženskim osobama s duhovnim zvanjima, (trenutno  više od 110 svećenika, redovnika, redovnica i kandidata za svećeništvo i redovništvo živi i duhovno djeluju na području Broćanskog dekanata, diljem BiH, Hrvatske i svijeta), realno je očekivati da će većina njih doći na ovogodišnji 11. Susret duhovnih zvanja, koji će se, prema riječima fra Ivana Ševe održati sutra (utorak, 23. srpnja) u župnoj crkvi sv. Ilije u Kruševu.  Uz glavne organizatore, fra Ivana Ševu i kruševskog župnika don Ljubu Planinića, za pripremu i održavanje ovogodišnjeg Susreta duhovnih zvanja iz Brotnja zaduženi su i : č. s. Kristina Barbarić, č. s. Korona Cigić, fra Perica Ostojić, don Josip Čule i s. Anđela Pervan.

Sukladno pripremljenom programu, XI. Susret osoba duhovnih zvanja iz Brotnja počet će  tog dana zajedničkim okupljanje u 10 sati, te prigodnim pozdravima, razgovorima, druženjem i osvježenjem u 10,30 sati, a nastavit će se svetom misom zahvalnicom u 11,30 sati, koju će u župnoj crkvi u Kruševu slaviti fra Ivan i don Ljubo, a propovijedati fra Ivan Ševo, a  euharistijsko slavlje pjevanjem će obogatiti maestro don Dragan Filipović i don Goran Božić. Stoga se očekuje da će, uz brojne svećenike i časne sestre, kandidate i kandidatkinje za duhovna zvanja s područja Brotnja, toj svetoj misi zasigurno nazočiti i članovi njihovih obitelji, brojna rodbina, župljani Kruševa i ostali Brotnjaci, koji će u svoje molitve uključiti sva postojeća dugovna zvanja iz Brotnja i  istodobno moliti Gospodina za nova duhovna zvanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?