glazbena krema

I ove godine očekuju se neke od najvećih zvijezda

VL
Autor
Željko Andrijanić
22.04.2018.
u 09:00

Od idućega dana milijuni ljudi diljem BiH, njezina brojna dijaspora te svjetske osobe upoznat će se sa 150 nominiranih za priznanje “Osoba godine” u BiH. Biti nominiran za Večernjakov pečat stvar je prestiža, nešto što se čuva u biografiji i što se izvlači s vremena na vrijeme, prilikom predaje životopisa za posao i slično. Tisuće sati istraživačkog rada potrošene su na izbor kandidata i zato ta nominacija dobiva još više na vrijednosti.

Pjesme iz mjuzikla

Finale Večernjakova pečata, koje će se odigrati 14. svibnja u dvorani HD “Herceg Stjepan Kosača”, bit će ispunjeno glamurom kojemu posebnu draž daju glazbenici. Prošle godine crvenim tepihom prodefilirali su Gibonni, Goran Karan, Giuliano, Nedžad Salković, Đelo Jusić i brojni drugi. Uz glazbeni segment, Večernjakov pečat oživi i poneki mjuzikl. Tako je prošle godine Karan, kao autor “Naše bile štorije” na kojoj je godinama radio s Nenom Ninčevićem, s glumcima izveo scenu iz mjuzikla te zapjevao pjesmu “Živila nam jubav”. Također je godinu ranije zanosna Mila Elegović s glumicama iz kazališta “Komedija” na pozornici Večernjakova pečata zapjevala i zaplesala hit iz mjuzikla “Mamma Mia!”. Ono što je još jedno obilježje kada se govori o glazbeno scenskoj vrijednosti Pečata, je da se sve skladbe izvode uživo, glazbenike prate filharmonije ili simfonijski orkestri i zbor. Tako su na Večernjakovu pečatu do sada nastupili Zagrebačka filharmonija i Sarajevska filharmonija, Europski orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar, Novosadski orkestar, Mostarski orkestar... Ove godine izvođače na sceni prati revijski Big Band orkestar iz Novog Sada na čelu s Fedorom Vrtačnikom. Ovi glazbenici zajedno su već 15 godina. Posljednje autorsko djelo im je album “Polaris” obogaćen modernim funk zvukom. Trenutačno rade i rock operu, a snimili su i glazbu za dvije kultne serije. Priredili su više od 360 koncerata u Europi i svijetu. Među zvijezdama koje su ranije uveličale Večernjakov pečat bili su eurovizijski pobjednik iz 1990. godine Toto Cutugno, zatim Piero Mazzocchetti i Petya Ivanova, Ivan Mikulić, Prljavo kazalište, Crvena jabuka, Halid Bešlić, Mate Bulić, Hari Varešanović, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Kemal Monteno, Severina, Željko Bebek, Doris Dragović, Vanna, Nina Badrić, Jacques Houdek, Đani Stipaničev, Colonia, Edin Karamazov i brojni drugi pod palicom Alana Bielinskog, Ildousa Galioulline, Fedora Vrtačnika...

Eurovizijske zvijezde

Impresivna su to glazbena imena koja dovoljno govore o veličini najveće regionalne manifestacije koju se s pravom naziva “europskim Oscarom”. Večernjakov pečat krase i stotine djevojaka i mladića iz zbora Pro musica, balerine Arabesque, mažoretkinje iz Mostara, Širokog Brijega, Gruda, Tomislavgrada... I ove godine Večernjakov pečat će na scenu dovesti regionalne, ali i svjetske glazbene zvijezde. Spektakl ponovno seže do neslućenih granica. A prije toga, sutra donosimo 150 nominiranih za Osobu godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije