ZANIMLJIVO OTKRIĆE

Znanstvenici otkrili svemirsko tijelo u Mliječnoj stazi koje ne mogu objasniti: 'Pomalo je čak i zastrašujuće'

Thinkstock
27.01.2022.
u 08:06

- Pojavljivao se i nestajao u periodu od nekoliko sati tijekom našeg promatranja. To je bilo posve neobično. Pomalo je čak to zastrašujuće za astronome jer ništa poznato u svemiru ne radi tako nešto - kazala je astrofizičarka doktorica Natasha Hurley-Walker

Australski znanstvenici tvrde da su otkrili nepoznato svemirsko tijelo koji se vrti u Mliječnoj stazi za kakav navode da nije nalik ničemu što je prije viđeno. 

Student Tyrone O'Doherty s australskog sveučilišta Curtin University Honours prvi je otkrio nepoznato svemirsko tijelo koristeći teleskop i metodu koju je sam razvio. Pokazalo se da svemirsko tijelo pušta jednu minutu ogroman nalet radio energije te se to ponavlja svakih 18 minuta, što je jako neobično, ističu znanstvenici, prenosi BBC.

- Pojavljivao se i nestajao u periodu od nekoliko sati tijekom našeg promatranja. To je bilo posve neobično. Pomalo je čak to zastrašujuće za astronome jer ništa poznato u svemiru ne radi tako nešto - kazala je astrofizičarka doktorica Natasha Hurley-Walker u čijem timu je O'Doherty. 

Svemirska tijela koja se mogu 'upaliti' i 'ugasiti' u svemiru nisu nešto novo, te su poznati i kao 'prolazne pojave'. 

- Ali tijelo koji pušta energiju cijelu minutu je uistinu čudno - navodi astrofizičarka Dr. Gemma Anderson. 

Tim je ustvrdio da se svemirsko tijelo nalazi 4000 svjetlosnih godina od Zemlje, nevjerojatne je svjetlosti te ima iznimno snažno magnetsko polje. Međutim, o čemu je tek riječ znanstvenici tek trebaju utvrditi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?