Rat u Europi

Zelenski: Situacija u Donbasu je izuzetno teška

Zelenski
AFP PHOTO
22.05.2022.
u 08:37

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u svom noćnom obraćanju da je "situacija u Donbasu izuzetno teška" budući da ruska vojska posljednjih dana eskalira napade na Slavjansk i Severodonjeck.

"Oružane snage Ukrajine odvraćaju ovu ofenzivu. Svaki dan koji naši branitelji oduzimaju ovim ofenzivnim planovima Rusije, remeteći ih, konkretan je doprinos približavanju glavnom danu. Željenom danu kojem se svi radujemo i za koji se borimo: Danu pobjede", rekao je Zelenski.

"Nikakvi ruski udari, ni projektilima u regiji Rivne, niti topništvom u regiji Harkov ili Sumi, niti svim mogućim oružjem u Donbasu, Rusiji neće dati nikakav rezultat", dodao je Zelenski.

"Rat se nastavlja. Nije gotovo. Još se trebamo boriti i kretati prema pobjedi. Svaki dan Ukrajinci ginu za našu neovisnost. I svatko od nas mora svakodnevno voditi brigu o svojoj obrani", naveo je Zelenski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?