Rat u Ukrajini

Zelenski: Situacija u Donbasu 'izuzetno teška'

25.05.2022.
u 11:26

U posljednjih nekoliko sati ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nazvao je situaciju koja se odvija u istočnoj regiji Donbasa "izuzetno teškom" i kazao da je redovita opskrba Ukrajine oružjem najbolja strategija za održavanje globalne stabilnosti.

Govoreći  u utorak navečer, Zelenski je rekao da je "puna snaga ruske vojske bačena u Donbas", javio je BBC.

- Lyman, Popasna, Severodonjeck, Slovjansk - okupatori žele uništiti sve tamo - rekao je, misleći na gradove u istočnoj Ukrajini.

- Stoga je opskrba Ukrajine teškim naoružanjem - MLRS (višecijevni raketni sustav), tenkovi, protubrodsko i drugo oružje - najbolja investicija u održavanje stabilnosti u svijetu i sprječavanje mnogih teških kriza koje Rusija još planira ili je već izazvala - dodao je.

Komentari Zelenskog dolaze u trenutku kada ukrajinski obrambeni dužnosnici upozoravaju da je ruski rat u istočnoj Ukrajini sada u najintenzivnijoj fazi i potencijalno bi mogao odrediti sudbinu zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije