HOROR U AUSTRALIJI

Zapalio automobil u kojem su bila djeca i supruga, nožem je zaustavljao susjede da ih spase

Foto: Facebook
21.02.2020.
u 10:45

Policija je potvrdila lokalnim medijima da su od prosinca u više navrata intervenirali zbog nasilja u obitelji.

Otkrivaju se detalji strašne tragedije koja je potresla Australiju. Vlasti su potvrdile da je nekadašnji ragbijaš Rowan Baxter zapalio automobil u kojem se nalazila njegova žena Hannah Clarke s troje male djeca. 

Djeca su izgorjela živa u automobilu, a Clarke je preminula kasnije u bolnici zbog zadobivenih teških opeklina. Baxter je nožem pokušao zaustaviti susjede da spase djecu, a onda se ubio. 

Otkriveno je kako je iza četverostrukog ubojstva stajalo višegodišnje zlostavljanje Hannah Clarke kojoj je u prosincu odlučila se rastaviti, međutim zlostavljač to nije želio prihvatiti. Policija je potvrdila lokalnim medijima da su od prosinca u više navrata intervenirali zbog nasilja u obitelji.

Manja Whaley, prijateljica ubijene ispričala je kako godinama Hannah nije bila svjesna kako nije zlostavljana jer je nije tukao. 

- Znala mi je reći da je nije udario, ali sve ono što je radio je bilo zlostavljanje. Ja radim u tom sektoru već godinama, pomažem zlostavljanim ženama, htjela sam i njoj pomoći. Objasnila sam joj što je sve zlostavljanje... Suprug ju je stalno optuživao da ga vara, pod kontrolom je držao njene profile na društvenim mrežama, vrijeđao ju je, i to na jako ružan način. Znao joj je reći kad je izlazila vani: 'Pogledaj si trbuh, odvratan je' - ispričala je Whaley, prenosi Daily Mail. 

Baxter je prijetio Clarke da će ubiti dijete koje je ona imala iz ranije veze, te je prijetio da će ozlijediti njihovu djecu ako bi odbila seksati se s njim. Nije joj dopuštao da ide u teretanu gdje je radila kao trenerica.

  - Bila je emocionalno, seksualno, financijski zlostavljana. Ali nije bila svjesna da se radi o zlostavljanju. Seksualno je bila zlostavljana svakog dana. Ako je odbila seks, nije kaznio samo nju nego i djecu. Uvijek mi je govorila da je nikad nije udario.  Ali kroz naše razgovore shvatila je na kraju da je to što joj on radi zlostavljanje. Odlučila je ostaviti ga - priča Whaley.

Hannah Clarke odlučila je napustiti Baxtera, a samo nekoliko tjedana kasnije on je ubio nju i djecu.  Slučaj je zaprepastio javnost te ponovo se počela voditi rasprava o obiteljskom nasilju i važnosti prevencije. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije