nevrijeme u Hrvatskoj

VIDEO Dramatično stanje na Kvarneru: Potopljeni automobili u Novom Vinodolskom, ulice pod vodom

Snimio čitatelj/Nel Pavletic/PIXSELL
18.11.2022.
u 12:18

Kao što je i Državni hidrometeorološki zavod najavio, diljem Hrvatske danas se očekuju jače oborine, dok se na Jadranu očekuje i grmljavina. 

Tako su već od ranog jutra potopljeni dijelovi Kvarnera poput Malinske na Krku, Crikvenice i Novog Vinodolskog, a zasad nije bilo izvješća o ozlijeđenima. 

Jaka kiša poplavila je dijelove Općine Malinske na otoku Krku, a na terenu su vatrogasci. Sama riva djelomično je poplavljena, a u ulici Nikole Tesle kiša se u velikim količinama slijevala niz ulicu.

Zapovjednik JVP-a Crikvenice Robert Hrelja potvrdio je za Večernji list kako je u zadnja tri sata bilo 10 intervencija na tom području. Kaže kako je kiša stala tek prije 10-ak minuta, a pitanje je hoće li se nevrijeme nastaviti. 

-  Uglavnom su poplavljene niže etaže i podrumi, a naknadno će se utvrditi materijalna šteta. Zahvaćen je uglavnom centar grada Crikvenica i Selce, a velika količina kiše pala je i u Novom Vinodolskom - kazao je zapovjednik.

Hrelja je dodao kako je bio čak i plan evakuirati zaposlenike prodavaonica u centru Novog Vinodolskog, no nije poznato je li se evakuacija i dogodila. 

- Nisu oni bili životno ugroženi, ali nisu mogli sami otići iz centra zbog kiše - objasnio je zapovjednik te dodao kako su zbog nevremena neke trgovine u tom gradu zatvorene. Na sat vremena bila je zatvorena i Jadranska magistrala, zbog čega su se stvorile veće kolone, a trenutno je zatvorena cesta u Bribiru zbog odrona. 

Čitatelj Večernjeg lista također je poslao snimke iz Novog Vinodolskog, gdje su brojni automobili poplavljeni, a izlila se i rijeka Rječina.

DHMZ je također najavio kako se smirivanje nevremena očekuje u poslijepodnevnim satima na Jadranu, no za sutra je upaljen i Meteoalarm. 

''Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", stoji u upozorenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?