Nema izvješća o žrtvama

Veliki požar u stambenom tornju u UAE-u, stanari evakuirani

pozar
29.03.2016.
u 07:42

Vatra je izbila u tornju u emiratu Ajman, sjeverno od Dubaija, nakon čega se proširila na još nekoliko od 12 tornjeva ovoga stambenog kompleksa

Veliki požar izbio je u ponedjeljak navečer u stambenom tornju u Ajmanu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, najnoviji u nizu požara u neboderima ove zemlje.

Vatra je izbila u tornju u emiratu Ajman, sjeverno od Dubaija, nakon čega se proširila na još nekoliko od 12 tornjeva ovoga stambenog kompleksa.

Toranj je evakuiran a vatrogasci nastoje ugasiti vatru, javio je list Khaleej Times. Za sada nema izvješća o žrtvama a uzroci požara nisu poznati.

Video koji je na internet postavila policija pokazuje goruće krhotine kako padaju sa zgrade od tridesetak katova, dok je policija zatvorila ceste koje vode tom mjestu.

To je najmanje četvrti veliki požar u UAE-u zadnje tri godine. Prošlog Silvestrova požar je izbio u hotelu u Dubaiju, u veljači je pogodio stambenu zgradu od 79 katova u Dubaiju, a u studenome 2012., 34-katnu stambenu zgradu u Dubaiju.

U nekim od ovih slučajeva stručnjaci su rekli kako je mogući razlog brzine kojom se požar širio korištenje zapaljive obloge za vanjske dijelove zgrada kao ukrasa ili izolacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije