TRUMP SLAVI

Veliki obrat: Kim Jong-un objavio da Sjeverna Koreja obustavlja nuklearna testiranja

21.04.2018.
u 10:15

Kim Jong-un kaže da njegova zemlja više ne treba provoditi nuklearne pokuse i interkontinentalne pokuse balističkih raketa.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un objavio je da će Pjongjang suspendirati nuklearna i raketna testiranja te obustaviti nuklearne pokuse na poligonu u sjevernom dijelu zemlje, u nastojanju da se nastavi gospodarski rast i očuva mir na Korejskom poluotoku. 

Tu je odluku pozdravio američki predsjednik Donald Trump poručivši da se veseli najavljenom sastanku s Kimom, prenose agencije.

Kako su priopćili sjevernokorejski državni mediji, Kim je naveo da njegova zemlja više ne treba provoditi nuklearne pokuse i interkontinentalne pokuse balističkih raketa.

Američki predsjednik Trump pozdravio je tu najavu sjevernokorejskoga čelnika, te istaknuo kako se raduje sastanku s Kimom.

"Sjeverna Koreja je odlučila obustaviti sve nuklearne pokuse i zatvoriti glavni poligon za testiranje. Ovo je vrlo dobra vijest za Sjevernu Koreju i svijet - veliki napredak! Veselimo se sastanku s Kimom", poručio je Trump u poruci na Twitteru.

Sjevernokorejsku odluku pozdravila je i Južna Koreja, ocijenivši da je riječ o "važnom napretku" u denuklearizaciji Korejskoga poluotoka.

"To će također pridonijeti stvaranju vrlo pozitivnog ozračja za uspjeh nadolazećeg skupa na vrhu sa Sjedinjenim Državama", priopćio je u subotu Predsjednički ured Južne Koreje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?