Bloomberg

Velika Britanija će subvencionirati svoju industriju poluvodiča

Foto: shutterstock
25.01.2023.
u 21:49

Subvencije će uključivati početni novac za startupove, pomoć postojećim tvrtkama da se povećaju i nove poticaje za rizični kapital, izvijestio je Bloomberg

Britanska vlada planira subvencionirati tvrtke za proizvodnju poluvodiča, izvijestio je Bloomberg u srijedu, prenosi Reuters.

Subvencije će uključivati početni novac za startupove, pomoć postojećim tvrtkama da se povećaju i nove poticaje za rizični kapital, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na dužnosnike upoznate sa spomenutim planovima.

Britanski glasnogovornik je na upit odgovorio da ne komentiraju spekulacije, dodajući da će u dogledno vrijeme biti objavljena državna strategija po pitanju poluvodiča, javlja HRT

Vlada je prošli mjesec objavila da razmatra različite nacionalne inicijative za širenje domaće industrije čipova, uključujući potencijalno osnivanje nove institucije u sklopu jačanja infrastrukture.

Strategija će imati za cilj "otključati puni potencijal" tvrtki koje se bave mikročipovima, a nastojat će i osigurati pouzdanu opskrbu poluvodičima, navodi se u priopćenju britanskog ministarstva za digitalni sektor, kulturu, medije i sport (DCMS).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?