objavili plan

Velika američka banka će krajem mjeseca dati otkaz necijepljenima

08.01.2022.
u 20:34

Zaposlenici Citigroupa u Sjedinjenim Državama koji nisu cijepljeni protiv covida-19 do 14. siječnja bit će stavljeni na neplaćeni dopust i otpušteni krajem mjeseca, osim ako im se ne odobri izuzeće, piše CNN.

Ta je američka banka u listopadu objavila svoj plan za nametanje novih pravila za cijepljenje i sada postaje prva velika institucija na Wall Streetu koja slijedi politiku nametanja cijepljenja. 

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se financijska industrija bori s time kako sigurno vratiti radnike u urede i vratiti se uobičajenom poslovanju s obzirom na to da se nova varijanta omikron nezaustavljivo širi, prenosi Index.hr. 

Druge velike banke s Wall Streeta, uključujući Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS) i JPMorgan Chase (JPM), rekle su nekim necijepljenim zaposlenicima da rade od kuće, ali nijedna još nije otišla tako daleko da bi krenula u otpuštanja.

Dok je Citigroup prva banka s Wall Streeta koja provodi obvezno cijepljenje, nekolicina drugih velikih američkih tvrtki uvela je pravila "bez cjepiva, bez posla", uključujući Google i United Airlines, s različitim stupnjevima strogosti.

Više od 90 posto zaposlenika Citigroupa do sada je ispunilo obvezu i ta brojka ubrzano raste, rekao je izvor.

Citigroup je objavio da će izuzeća na vjerskoj, medicinskoj ili nekoj drugoj osnovi procjenjivati od slučaja do slučaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije