VOZAČI ZATEČENI

Užasno nevrijeme: U Sloveniji tuča od 6 cm. 'U gorskoj Hrvatskoj više od 5000 munja u 2 sata'

ARSO/Istramet
11.06.2019.
u 21:16

Dijelove Slovenije danas je pogodilo teško nevrijeme, a oluja je zahvatila i dijelove Hrvatske. 

Kako piše na Twitter-profilu Kad će kiša, užasno nevrijeme je danas prolazilo dijelovima Slovenije, a bilo je i tuče promjera oko 6 centimetara. Navode kako je oluja sad zahvatila dijelove gorske Hrvatske.  

Istramet javlja kako je njihov senzor u dva sata zabilježio više od 5000 munja. Također su objavili fotografije vrlo velike tuče koja pada na granici. 

Foto: Istramet

HAK javlja kako Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru i Lici. Promet se odvija usporeno na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2 zbog mjestimično jakih pljuskova kiše i velike količine vode na kolniku. Mjestimično pada i tuča. 

Za dijelove gorske Hrvatske i dalmatinskog zaleđa izdano je žuto upozorenje, koje označava potencijalno opasno vrijeme. Za ostatak zemlje nema upozorenja. 

Slovenski portal Delo javlja kako je Loše vrijeme u popodnevnim satima utjecalo je na promet i gužve, osobito na obilaznici u Ljubljani i Mariboru. Tuča je padala na autocesti između Kranja i Jesenica. Vozači su se zaustavili na kolniku, vijaduktima i tunelima, što je ugrozilo sigurnost. Zanimljivo je da je danas u Sloveniji zabilježena visoka temperatura, na nekim mjestima, piše 24ur, bilo je i više od 30 stupnjeva.

Neki slovenski mediji pišu kako je ovo čak bio najtopliji ovogodišnji dan. Meteorolozi su bili izdali crveno upozorenje za jugoistok Slovenije, ali ono je u međuvremenu povučeno. Na Meteoalarmu su za velike dijelove Slovenije izdana narančasta i žuta upozorenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije