borbeni avioni

Ukrajinskim pilotima potrebno šest mjeseci da se obuče za korištenje F-16

27.01.2023.
u 19:32

Ukrajina je ovaj tjedan dobila ogroman poticaj kada su Njemačka i Sjedinjene Države objavile planove da Kijevu dostave tenkove, a također se nadaju da će im osigurati rakete dugog dometa i borbene zrakoplove.

Ukrajina je u petak priopćila da će njenim pilotima biti potrebno oko pola godine da se obuče za korištenje zapadnih borbenih aviona kao što su američki F-16, dok Kijev pojačava svoju kampanju za osiguranje ratnih zrakoplova četvrte generacije nakon ruske invazije prošle veljače.

Ukrajina je ovaj tjedan dobila ogroman poticaj kada su Njemačka i Sjedinjene Države objavile planove da Kijevu dostave tenkove, a također se nadaju da će im osigurati rakete dugog dometa i borbene avione.

Zapadna vojna podrška bila je od vitalnog značaja za Kijev i brzo se razvijala. Prije invazije, čak je i ideja o isporuci smrtonosne pomoći Ukrajini bila vrlo kontroverzna, ali zapadne zalihe su od tada rušile tabu za tabuom.

Glaasnogovornik zračnih snaga Yuri Ihnat rekao je da bi F-16 mogli biti najbolja opcija za višenamjenske lovce koji će zamijeniti trenutnu flotu ratnih zrakoplova u zemlji, koji su jako stari. Rekao je da Kijev koristi četiri tipa zrakoplova iz sovjetskog doba.

Ukrajina koristi svoje ratne zrakoplove za presretanje i napad na ruske položaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?