Ukrajina uvjerena da će Zapad poslati borbene avione

avioni
05.02.2023.
u 20:18

"Bit će i aviona. Pitanje je samo kakvih", kazao je Reznikov,

Ukrajinski ministar obrane rekao je danas kako je uvjeren da će zapadni saveznici poslati Ukrajini borbene avione. Oleksij Reznikov je na konferenciji za novinare kazao da je Ukrajina već dobila sve sa svoje "liste želja za Djeda Božićnjaka" osim ratnih aviona.

"Bit će i aviona. Pitanje je samo kakvih", kazao je Reznikov, a prenosi Sky News. SAD je u petak potvrdio da su nove rakete, koje će udvostručiti domet ukrajinskih napada, uključene u američki paket vojne pomoći za Ukrajinu u vrijednosti od 2.175 milijardi dolara, čija je svrha pomoći Kijevu u obrani od ruskih snaga.

"Ukrajina neće koristiti rakete velikog dometa koje su joj obećale Sjedinjene Američke Države za napad na ruski teritorij, već će gađati ruske snage samo na okupiranom ukrajinskom teritoriju i spremna je odbiti rusku ofenzivu u veljači", rekao je Reznikov, prenosi Hina. 

Zapadni saveznici strahuju da bi Kijev mogao dugometnim projektilima dosegnuti ruski teritorij, a to bi vodilo opasnoj eskalaciji sukoba. Rusi su "premjestili svoje glavne stožere, zapovjedništva, skladišta streljiva i skladišta goriva 100 kilometara od crte bojišta kako ih mi ne bismo mogli dosegnuti", kazao je ukrajinski ministar obrane, a prenosi AFP.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?