KIJEV

Ukrajina traži "oružani paritet" s Rusijom za obranu Luhanska

24.06.2022.
u 21:13

Ukrajini treba „oružani paritet“ s Rusijom kako bi stabilizirala tešku situaciju u istočnoj pokrajini Luhansk, rekao je glavni ukrajinski general svom američkom kolegi u telefonskom razgovoru u petak.

„Raspravljali smo o operativnoj situaciji i dostavi međunarodne tehničke pomoći“, napisao je ukrajinski general Valerij Zalužnij na aplikaciji Telegram nakon telefonskog razgovora s načelnikom Združenog stožera američke vojske generalom Markom Milleyem.

Ukrajina tvrdi da ruska nadmoć u topništvu na bojišnici u Donbasu uzima značajan danak ukrajinskim vojnim snagama, te je pozvala svoje zapadne partnere na isporuku veće količine oružja kako bi obuzdali napredovanje Rusije.

Sjedinjene Američke Države Ukrajini će osigurati dodatnih 459 milijuna dolara sigurnosne pomoći, među kojima i više raketnih sustava dugog dometa, kazali su američki dužnosnici u četvrtak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?