rat u ukrajini

Ukrajina: Rusija pojačava pritisak na grad, pokušavaju ga opkoliti, mogao bi postati 'drugi Bahmut'

Rat u Ukrajini
20.03.2023.
u 19:15

Bitka za Bahmut u regiji istočnog Donbasa jedna je od najžešćih u ratu u Ukrajini, a brojni spominjući ju povlače usporedbe s rovovskim ratovima iz Prvog svjetskog rata. Snage Kijeva već se osam mjeseci suprotstavljaju ruskim osvajačima. Ukrajinski dužnosnici upozorili su danas da bi istočni grad Avdiivka uskoro mogao postati "drugi Bahmut".

Zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga rekao je prošli tjedan da trupe Vladimira Putina sada pokušavaju u potpunosti okružiti Bahmut u ofenzivi koja nije napravila veće pomake. A danas je glasnogovornik ukrajinske vojne komande Tavria rekao da se slaže s procjenom britanskog Ministarstva obrane da Rusija pojačava pritisak na opskrbne vodove za Avdiivku, kao što je to učinila oko Bahmuta.

"Neprijatelj neprestano pokušava opkoliti grad Avdiivku. Uvelike se slažem s kolegama iz Velike Britanije da bi Avdiivka uskoro mogla postati drugi Bakhmut", rekao je Oleksij Dmitraškivski. "Međutim, želio bih reći da nije sve u redu s ruskim jedinicama koje napadaju u ovom smjeru."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?