Teroristički napad

Ubio pet ljudi još dvoje ozlijedio! Napadač u Norveškoj prebacio se na islam

norveška terorizam
reuters
14.10.2021.
u 07:10

Broj ubijenih u napadu lukom i strijelom u srijedu u Norveškoj narastao je na pet, a još dvoje je ozlijeđeno, objavili su tamošnji mediji.

Muškarac je lukom i strijelom napao u gradu Kongsbergu koji broji oko 28 tisuća stanovnika te se nalazi jugozapadno od Osla.

Napadač je uhićen, a policija istražuje je li koristio i neko drugo oružje.

Među ozlijeđenima, koji su trenutno u bolnici, je i policajac koji nije bio na dužnosti.

Napad se odvio u 6 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu, a policija je objavila da će provesti istragu kako bi se utvrdilo ima li napad poveznicu s terorizmom.

Policija je potvrdila da je napadač 37-godišnji Danac koji je živio u Kongsbergu. Norveški mediji doznaju i kako se počinitelj prebacio na islam.

Uprava policije je nakon napada naložila policijskim časnicima širom zemlje da nose vatreno oružje.

Norveška policija načelno je nenaoružana, ali časnici imaju pristup oružju kada je potrebno.

Policijska uprava rekla je da se radi o mjeri opreza te da „zasad nema naznaka da bi se mijenjala nacionalna razina opasnosti".

Broj ubijenih čini ovo najgorim napadom u Norveškoj od 2011., kad je krajnje desni ekstremist Anders Behring Breivik ubio 77 ljudi, većinom tinejdžera koji su prisustvovali političkom kampu za mlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije