NEVRIJEME U FRANCUSKOJ

U olujnom nevremenu poginule dvije osobe, još pet ih je ozlijeđeno

15.12.2019.
u 10:35

Uz poplave u mnogim departmanima, od Normandije, na sjeverozapadu, do Korzike, na jugu, puhao je snažan vjetar, koji je u petak ujutro srušio drvo u koje se autom zaletio drugi sedamdesetogodišnjak i poginuo.

Francuska meteorološka služba u subotu je produljila 'narančastu' uzbunu zbog olujnog nevremena u kojemu su u petak poginule dvije, ozlijeđeno pet osoba a 25.000 kućanstava ostalo bez struje.

U Espiensu, općini u departmanu Lot-et-Garonne, sedamdesetogodišnjaka koji je u petak navečer pošao po poštu, odnijela je vodena bujica. Proglašen je nestalim a policija je njegovo tijelo pronašla nakon 24 sata na kilometar od njegova doma.

Uz poplave u mnogim departmanima, od Normandije, na sjeverozapadu, do Korzike, na jugu, puhao je snažan vjetar, koji je u petak ujutro srušio drvo u koje se autom zaletio drugi sedamdesetogodišnjak i poginuo.

Istog dana pet osoba je ozlijeđeno u padu drveta na njihov automobila u departmanima Lot-et-Garonne, Landes i Pyrenees-Atlantiques.

Zbog snažnih udara vjetra oko 25.000 kućanstava ostalo je u subotu bez električne energije u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Oksitaniji i Normandiji. U jeku krize, u noći na petak bez struje je bilo 400.000 kućanstava.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?