Najpopularniji keks

U New Jerseyu otvoren prvi kafić u kojem je sve – Oreo

oreo
15.09.2021.
u 08:16

Oreo je u Sjedinjenim Američkim državama otvorio svoj prvi kafić, prvi u 109 godina dugoj povijesti proizvodnje ovoga slatkog deserta. Kafić se nalazi u trgovačkom centru u East Rutherfordu u New Jerseyju. Jednostavno je nazvan Oreo café, a ističu kako u njemu nude posjetiteljima priliku da „iskuse originalne Oreo okuse, jedinstvene deserte prožete Oreom i prilagodljive slatkiše“.

Oreo su najpopularniji slatki keksi u Sjedinjenim Američkim Državama, a unazad desetak godina probili su se u Europu te su i u Hrvatskoj dobili svoje obožavatelje. Oreo keksi su popularni američki proizvod, poput McDonald’sa, a sada se brend odlučio i na otvaranje kafića pod svojim imenom. Oreo je iznimno popularan među djecom, a i ovaj prvi Oreo café cilja na djecu, već samim svojim smještajem. Prostor od 3500 četvornih metara otvoren je na trećem katu trgovačkog centra, točno preko puta Nickelodeon zabavnog parka.

Tijekom proteklih godina i desetljeća mnogi restorani i kafići uvrstili su već Oreo kekse u svoju ponudu dodajući ga raznim kolačima i drugim desertima. Sladoleda s mješavinom Oreo keksa i milkshakea s Oreom ima i kod nas, no u SAD-u Oreo završava u mnogim drugim desertima poput kolača i torti.

Dakle, Oreo je bio prisutan i do sada, no vlasnici su se odlučili na pokretanje vlastitih kafića, uz jelovnik koji prikazuje poslastice poput sladoleda od vafla s komadima Orea pečenih u njemu; Oreo Cookies & Cream torte od sira, koja sadrži rozete od mliječne čokolade; Oreo mousse od kolačića i čokoladnog ganachea itd. U ponudi su i pića, poput smoothieja i hladnog napitka s Oreo okusom.

Glavni adut kafića je prilagodljiva opcija “Twist Your Oreo” koja posjetiteljima daje mogućnost odabira baze od vafla, sladolednog sendviča, korneta ili milkshakea, a koji se svi zatim mogu nadopuniti izborom više od 200 kombinacija raznih dodataka nadahnutim Oreom. Tu je 17 različitih preljeva, razne praline, gumeni bomboni...

Oni koji prate Oreo na društvenim mrežama „nagrađeni“ su i dodatnom mogućnošću: „PS Napravili smo ekskluzivnu tajnu stavku jelovnika za svoje sljedbenike. Zatražite Oreo Donut S’Morewich ”, objavljeno je na Oreovu Instagram računu za otvaranja kafića. Tajanstveni desert, pokazalo se, sadrži kuglice Oreo sladoleda, komadiće čokoladnih vafli, sljez, glaziranu krafnu, kolače, preljev i dakako Oreo kekse.

Predviđaju im velik uspjeh

Osim jelovnika s desertima i klasične ponude kafića, u Oreo caféu postoji i ponuda brendirane robne marke Oreo, ali i odjeća, torbe, jastuci, papuče... Poslovni mediji javljaju da je ovime Oreo pokrenuo svoj lanac kafića za koje se očekuje da će postati iznimno popularni.

Prema službenoj internetskoj stranici proizvođača, godišnje se u svijetu proda više od 60 milijardi Oreo kolačića. Inače, popularnost ovog keksa potaknuo je prije desetak godina istraživače sa Sveučilišta u Connecticutu da provjere razloge zbog čega neki tvrde kako ne mogu bez njih. I ispalo je da ovi keksi izazivaju jednaku ovisnost kao što je izaziva kokain. Koristeći laboratorijske životinje, utvrdili su kako konzumacija Oreo keksa aktivira puno više neurona nego kokain ili morfij, što je znanstvenike dovelo do zaključka kako brza i slatka hrana izuzetno lako izaziva ovisnost kod životinja, a pretpostavljaju da drukčije nije ni kod ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije