Uvode se restriktivne mjere

U Indiji skoro 20.000 novih slučajeva koronavirusa

29.06.2020.
u 10:11

Indija je u ponedjeljak izvijestila o skoro 20.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni rast broja zaraženih, dok je nekoliko saveznih država ponovno uvelo potpune ili djelimične restriktivne mjere u cilju suzbijanja širenja virusa.

Indija je imala skoro 100.000 zaraženih tijekom proteklog tjedna, saopćilo je ministarstvo zdravstva.

Ukupno je od početka epidemije u toj zemlji  potvrđeno 548.318 slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj u svijetu iza Sjedinjenih Država, Brazila i Rusije.

Broj preminulih u Indiji od posljedica COVID-19 je 16.475 ljudi.

Oblast u sjeveroistočnoj državi Assam na granici s Bangladešom ponovno je uvela potpune restriktivne mjere do 12. srpnja nakon što je buknuo broj novih zaraza. Druga pogranična država, Zapadni Bengal, ponovo je uvela restrikcije do 31. srpnja.

U većini najteže pogođenih indijskih država - Maharashtri, u kojoj se nalazi indijska financijska prijestonica Mumbai, i Delhiju, matičnoj državi prijestonice New Delhija, većina restriktivnih mjera ipak je ublažena, a restorani, trgovački centri i parkovi ponovno su otvoreni, dok  autobusi ponovno prometuju, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?