London

U Britaniji će dronovi prenositi uzorke za testiranje na koronavirus i testove

17.10.2020.
u 18:09

Služba za isporuku putem medicinskih bespilotnih letjelica, koju su osnovali liječnici pripravnici u cilju transporta uzoraka za testiranje na koronavirus, kompleta testova i zaštitne opreme između bolnica, dobila je podršku Britanske svemirske agencije.

Startap projekat može pomoi medicinskom osoblju, skratiti vrijeme čekanja na isporuku i smanjiti rizik od širenja koronavirusa.

Liječnici pripravnici trenutno testiraju dronove koji će uzorke i opremu prenositi između bolnica, laboratorija i skloništa. Oni planiraju povećati obim testiranja i uspostaviti mrežu širom zemlje, kako bi osigurali sigurno funkcioniranje projekta u okviru britanske Nacionalne službe za zdravlje.

Dronovi mogu prenositi teret maksimalne težine dva kilograma i preći put razdaljine 96 kilometara.

Za financiranje ovog projekta biće izdvojen dio sredstava iz fonda od oko 1,4 milijuna eura (1,3 milijuna funti), koji su Britanska svemirska agencija i Europska svemirska agencija namijenile kompanijama koje rade na razvoju rješenja za odgovor na izazove pandemije, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?