Uznemirujuće snimke

U atentatu ubijen glavni iranski stručnjak za nuklearno oružje

27.11.2020.
u 16:41

Ubijen je Mohsen Fakhrizadeh, znanstvenik i glavni stručnjak u iranskom nuklearnom programu, potvrdilo je iransko Ministarstvo obrane.

Fakhrizadeh je bio vođa istraživačkog i inovacijskog odjela u ministarstvu obrane, dodaju.

Fakhrizadeh je ubijen blizu Teherana, glavnog grada Irana, javlja iranski Press TV.

Fakhrizadeh je prije nekoliko godina preživio jedan atentat, ali ovoga puta su ga ubili. Navodno je ubijen zajedno sa svojim tjelohraniteljima u regiji Davamandu, blizu Teherana. 

FOTOGRAFIJE SU UZNEMIRUJUĆE

 


Zapad, Izrael i iranski disidenti ga dugo sumnjiče da je vodio prikrivenu izradu atomske bombe

Prema objavljenom priopćenju za javnost Ministarstva obrane, ubijen je u terorističkom napadu dok se vozio u automobilu zajedno sa svojim tjelohraniteljima. Ne navode krivca za napad.

Došlo je do pucnjave, a tijekom izmjene vatre između njegovih tjelohranitelja i terorista, Fakhrizadeh je kritično ozlijeđen. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama.

Fakhrizadeha Zapad, Izrael i iranski disidenti dugo sumnjiče da stoji iza onog što smatraju prikrivenim programom izrade atomske bombe koji je zaustavljen 2003.

Iran dugo vremena niječe da pokušava razviti nuklearno oružje.

Visokopozicioniran u politici, Netanyahu nedavno: Zapamtite njegovo ime

Iranski mediji pišu da je Fakhrizadeh bio visokopozicionirana politička i strateška figura u Iranu te je radio kao profesor fizike na Sveučilištu Imam Hussein. Bio je i viši znanstvenik u iranskom ministarstvu obrane i logistike oružanih snaga. 

Neki ga nazivaju iranskim Robertom Oppenheimerom i daleko najvažnijim iranskim nuklearnim znanstvenikom. Izraelski premijer Netanyahu nedavno je spomenuo njegovo ime na jednoj prezentaciji i rekao "zapamtite njegovo ime".

Iranci pišu da je riječ o najboljem iranskom znanstveniku te velikom stručnjaku za nuklearno oružje te države. 

Nitko dosad nije preuzeo odgovornost za napad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije