nije ni sanjao

U 61. godini dobio prvo dijete, a sada ima petero djece

08.12.2019.
u 17:40

Iako je došao do mirovine i kasnih godina, za Radovana Vulanovića iz Nikšića život je praktički tek započeo. U 61. godini u naručje je uzeo svoje prvo dijete.

"Tatinu. Dao sam joj to ime jer je ona meni dala ime tata. Tek sam osjetio dječiju radost kada me dijete počelo dodirivati rukama po licu", priča za TV "Vijesti" Radovan Vulanović.

Tatina je ubrzo dobila društvo - sestru Rosu i braću Bogdana i Vidoja. Radovan, ipak, kaže kako ima petero djece, jer se pastorka Bora ni po čemu ne odvaja i s ponosom kaže kako je najstariji sin najbolji učenik. Punu kuću potomaka nije mogao ni sanjati. 

"Bio sam u braku 28 godina i nismo imali djece. Bez žene sam ostao kada je imala 46 godina i mislio sam da se neću ženiti više, ali sve je u božijim rukama", kaže ponosni otac.

Braća Vulanović u Nikšiću i šire poznati su po svome umjetničkom daru, a Radovan koji pravi ikone i ukrase od drveta, na imanju u selu Laz bavi se poljoprivredom jer ne dozvoljava da djeca u bilo čemu oskudijevaju. Ostale obveze prepušta tridesetak godina mlađoj supruzi.

"Što se tiče škole, to bolje može supruga. A meni lakše pada kada odem, pa nešto fizički radim i znam da to pridonosi mojoj obitelji. Uvijek treba nešto raditi i ne gledati tuđe poslovr", kaže Radovan koji tome uči i djecu, za koju kaže kako su vrijedna i da su naslijedila njegov dar za crtanje.

"S djecom volim ići u crkvu. Oni su tamo mirni, osjećaju kako je to nešto lijepo", kaže Radovan, prenose Nezavisne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?