Erdogan o uspjehu

Turska je ostvarila jedan posto udjela u svjetskom izvozu

erdogan
19.09.2021.
u 08:51

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je ta zemlja dostigla kritično važan prag ostvarivši jedan posto udjela u svjetskom izvozu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio sudionicima 28. redovitog zasjedanja Skupštine turskih izvoznika i Ceremonije dodjele nagrada najboljim turskim izvoznicima.

- Naš cilj je povećati broj turskih izvoznika na 150.000, a zatim i na 300.000 - kazao je Erdogan.

Turski predsjednik dalje je otkrio da je ta zemlja ove godine ostvarila najveće izvoze u povijesti na mjesečnoj, šestomjesečnoj i godišnjoj razini.

- Naš godišnji izvoz prvi put je premašio prag od 200 milijardi dolara, a rekordni izvoz od 211 milijardi dolara zabilježen je 17. rujna - rekao je Erdogan.

Također, najavio je skoru izgradnju velikog sajamskog centra u čijem upravljanju će sudjelovati i Skupština turskih izvoznika, prenosi 'Avaz'.

Najavivši i formiranje posebnog fonda za poticaj razvoja izvoza, Erdoan je kazao da ekonomski uspjesi Turske nisu plod slučajnosti, već plod velikog truda i rada.

Kazao je da je uspješan izvoz postao izvor nacionalne motivacije u Turskoj.

- Odlučni smo da učinimo sve što treba da zauzmemo mjesto koje pripada Turskoj u novom svjetskom sustavu, a upravo to ću jasno kazati i u utorak u Americi na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda - poručio je Erdogan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?