WASHINGTON

Trump želi otvoriti škole najesen kako bi pridobio birače iz prigradskih područja

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
12.07.2020.
u 14:11

"Škole se moraju otvoriti najesen", tvitao je u petak Trump

Zahtjev za ponovno otvaranje svih američkih škola najesen u središtu je izborne kampanje aktualnog predsjednika Donalda Trumpa kojim želi pridobiti birače iz ključnih prigradskih područja, ali zasad mu taj pristup slabo djeluje.

Trump zagovara povratak učenika u učionice. "Škole se moraju otvoriti najesen", tvitao je u petak.

Novim porukama Trump se želi predstaviti kao kandidat sigurnosti, socijalne i gospodarske stabilnosti, ali zasad mu taj pristup slabo djeluje.

Trump se posljednjih tjedana pokušao približiti prigradskim biračima, osobito ženama koje ga slabo podržavaju još od izbora 2016. i nastavljaju to činiti zbog koronavirusa koji bjesni u zemlji i nastale gospodarske štete.

Američki je predsjednik upozorio i na porast stope kriminala u gradu u jeku prosvjeda protiv rasne nejednakosti, istodobno ukazujući na dinamično tržište dionica kao pokazatelj ekonomskog zdravlja.

Anketa Reutersa i Ipsosa od prošlog tjedna pokazuje da u prigradskim područjima tek 36 posto ispitanika podržava Trumpa. Iz prigradskih područja svaka treća žena i svaki četvrti muškarac podržavaju Trumpa.  

Prigradska područja u ključnim saveznim državama poput Pennsylvanije, Wisconsina i Floride, puna su imućnih, neodlučnih birača.

Shannon K. Alsop, liječnica i majka dvoje djece koja živi u imućnom okrugu Bucks izvan Philadelphije kaže da Trump politizira otvaranje američkih škola jer vjeruje da će mu to koristiti u kampanji.

"Možemo li otvoriti škole i da one budu sigurne za djecu? Želim da ta odluka ima uporište u istraživanjima i znanosti."

Glasnogovornik Trumpove kampanje Rick Gorka kaže da je otvaranje škola ključ za gospodarski oporavak.

"Radi se o gospodarstvu. Radi se o obrazovanju njihove djece. Roditelji su vrlo frustrirani", rekao je Gorka.

Trumpu će rival na predsjedničkim izborima 3. studenog biti bivši potpredsjednik, demokrat Joe Biden čiji je stav o otvaranju škola uglavnom usuglašen sa sindikatom učitelja koji su podržali njegovu kandidaturu, a Trumpove zahtjeve kritizirali kao opasne.

Biden također želi da se škole otvore, ali uz "jasne smjernice, resurse i podršku koju trebaju da to učine", rekao je njegov glasnogovornik Andrew Bates.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?