Američki predsjednik

Trump ne želi reći vjeruje li svom ministru pravosuđa

trump - biden
Reuters/Pixsell
03.12.2020.
u 21:33

Američki predsjednik Donald Trump nije htio u četvrtak reći ima li povjerenja u svog ministra pravosuđa Billa Barra koji je rekao da nije utvrdio toliku prijevaru da bi poništio pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

"Nije dosad ništa učinio", rekao je Trump u kratkom razgovoru s novinarima u Ovalnom uredu Bijele kuće.

"Nisu se jako ni trudili i, iskreno, razočaran sam", dodao je. 

Na novinarski upit ima li još povjerenja u tog ultrakonzervativnog ministra koji je dugo bio u najužem krugu njegovih suradnika, Trump je rekao: "Pitajte me za nekoliko tjedana", opetujući optužbe za "prijevaru" koje nije potkrijepio.

"“U ovoj fazi nismo vidjeli prijevare u razmjerima koji bi mogli utjecati na izborni rezultat”, rekao je Bill Barr u utorak. 

"Bilo je tvrdnji o sustavnoj prijevari, po kojima su strojevi bili programirani tako da lažiraju izborne rezultate", podsjetio je. No ministri domovinske sigurnosti i pravosuđa su "istraživali i zasad ništa nisu pronašli da bi ih potkrijepili".

Mjesec dana nakon izbora Donald Trump i dalje ne želi priznati poraz. Podigao je desetke tužbi koje su sudovi uglavnom odbili ili su od njih odustali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije