Bijela kuća

Trump je otvoren za posjetu Moskvi, nada se dolasku Putina u Washington

27.07.2018.
u 21:22

Američki predsjednik Donald Trump otvoren je za posjet Moskvi, prioćila je Bijela kuća u petak, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je pozvao američkog čelnika.

Usprkos bjesnim reakcijama u Sjedinjenim Državama nakon sastanka dvojice čelnika u Helsinkiju prošli tjedan, Putin je izjavio da je još jedan summit s Trumpom na dnevnom redu.

- Po pitanju naših sastanaka ja jakio dobro shvaćam što je predsjednik Trump rekao. On želi nove sastanke - izjavio je Putin novinarima u Južnoj Africi, gdje je nazočio summitu velikih ekonomija u razvoju.

- Spreman sam na to. Trebaju nam odgovarajući uvjeti koji bi postojali i koje bismo stvorili u našim zemljama - kazao je Putin.

Bijela kuća je priopćila da Trump s entuzijazmom gleda na novi summit s Rusijom.

- Predsjednik Trump nada se da će predsjednik Putin posjetiti Washington, i on je otvoren da posjeti Moskvu nakon što je primio službeni poziv - navodi u izjavi za javnost glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije