Američki predsjednik

Trump: Blokada vlade trajat će sve do dogovora o zidu

trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
25.12.2018.
u 18:50

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će privremena blokada vlade trajati sve dok se ne odobre financijska sredstva za izgradnju zida na granici s Meksikom. 

Američka vlada je privremeno blokirana u subotu. Još uvijek nema naznaka da će se otvoriti vladine agencije zatvorene zbog Trumpova zahtjeva da se u proračunu osigura novac za izgradnju zida.

"Ne mogu vam reći kada će se odblokirati vlada", rekao je Trump nakon što je snimio božićnu videoporuku za američke vojnike u inozemstvu, prenosi Index.hr. 

"Mogu vam reći da se to neće dogoditi dok ne budemo imali zid, ogradu, kako god to žele nazvati. Nazvat ću to kako god oni žele, ali će značiti istu stvar. To je prepreka za ljude koji nadiru u zemlju."

Financiranje oko četvrtine vladinih programa, uključujući ministarstva unutarnjih poslova, pravosuđa i poljoprivrede, istekla su u petak u ponoć. Neće biti obnovljena bez postizanja dogovora. 

Izgradnja zida na granici s Meksikom najčešće je ponavljano Trumpovo predizborno obećanje, ali se demokrati tome oštro protive. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?