kanadski premijer

Trudeau: Vjerojatno je iranski projektil pogreškom oborio ukrajinski zrakoplov

10.01.2020.
u 08:31

"Dokazi govore da je zrakoplov oboren iranskom raketom zemlja-zrak. Priznajemo da je to možda slučajno učinjeno. Želim odgovore", rekao je Trudeau

Ukrajinski zrakoplov, koji je pao u Iranu, vjerojatno je pčogreškom slučajno oborio iranski projektil, izjavio je u četvrtak kanadski premijer Justin Trudeau.

Trudeau je potvrdio da su obavještajni podaci iz različitih izvora doveli do tog zaključka, ali da samo "potpuna i vjerodostojna istraga" može definitivno potvrditi ove navode.

"Dokazi govore da je zrakoplov oboren iranskom raketom zemlja-zrak. Priznajemo da je to možda slučajno učinjeno. Želim odgovore", rekao je Trudeau na konferenciji za novinare, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trudeau je odbio optužiti američkog predsjednika Donalda Trumpa, čija je akcija ubijanja visokog iranskog generala rezultirala time da je Iran poslao rakete u Irak u znak odmazde. Nekoliko sati nakon tog napada, zrakoplov je pao.

Zrakoplov Boeing 737 ukrajinske aviokompanije Ukrainian Airlines koji je trebao letjeti prema Kijevu, pao je 8. siječnja nedugo nakon polijetanja sa zračne luke "Imam Khomeini" u Teheranu.

Ranije je rečeno kako je zrakoplov pao iz tehničkih razloga, međutim, točan uzrok još nije utvrđen. Nitko od 176 putnika i članova posade nije preživio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?