Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Tisuće tražitelja azila ponovno dolaze u Njemačku i traže azil

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta
01. prosinca 2019. u 14:00 0 komentara 280 prikaza

Tisuće tražitelja azila koji žive u Njemačkoj već su bili deportirani ili su dobrovoljno napustili zemlju prije nego su se vratili te ponovno zatražili azil, prema izvješću lista Welt am Sonntag.

Do 30. listopada 2019. u Njemačkoj je bilo 4916 tražitelja azila koji su već ušli u zemlju dvaput od 2012., te su tada ili deportirani ili su otišli dobrovoljno a nakon toga ponovno su se vratili i zatražili azil treći put, napisao je list citirajući podatke njemačke vlade.

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. Prema njemačkom saveznom statističkom uredu, u tu je zemlju u razdoblju između 2010. i 2018. tražeći utočište došlo 1,78 milijuna ljudi

. Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila u Europi uključujući i uvođenje procedure u kojoj bi se provelo inicijalno ispitivanje migrantskih zahtjeva za zaštitom prije nego što uđu u Europu.

On je prije nekoliko tjedana najavio strože granične kontrole, kao odgovor na kontroverzni ponovni ulazak vodećeg člana libanonskoga klana Miri u Njemačku.

Ibrahim Miri depotiran je u Libanon u srpnju nakon što je osuđen za organizirani narkokriminal, no potkraj listopada ponovno je došao u Bremen. Nakon toga opet je deportiran potkraj listopada.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.