WHO

Tijekom vikenda porast novih slučajeva zaraze, najviše u SAD-u

13.07.2020.
u 09:25

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u nedjelju je izvijestila o još jednom rekordnom porastu broja potvrđenih slučajeva koronavirusa u razdoblju od 24 sata, jer ih je širom svijeta u subotu registrirano više od 230.000.

Iz WHO-a su u nedjelju saopćili da su Sjedinjene Američke Države ponovno na vrhu liste zemalja s evidentiranih više od 66.000 slučajeva u jednom danu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trend potvrđenih slučajeva COVID-19 i dalje raste, s tri najveća broja novozaraženih u posljednja tri dana prethodnog tjedna. U petak  je potvrđeno 228.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom širom svijeta u razdoblju od 24 sata.

WHO je istaknuo da je do sada više od 12,5 milijuna potvrđenih slučajeva širom svijeta, dok je od posljedica preminulo više od 561.000 ljudi.

WHO je 11. ožujka zbog širenja koronavirusa proglasila globalnu pandemiju. Također, WHO je uz Europu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio Sjedinjene Američke Države, a potom i Južnu Ameriku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije