Objavljeni detalji

Tesla bez vozača se zabio u drvo, dvoje mrtvih. Javio se i Elon Musk

21.04.2021.
u 11:06

Elon Musk, izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Tesla, oglasio se u ponedjeljak o nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana u Teksasu kad se Tesla bez vozača za volanom zabio u drvo. Dvoje ljudi je poginulo.

Policija je objavila detalje nesreće. Navode da je Tesla Model S vozio ogromnom brzinom, sletio je s ceste i zabio se u drvo. Potom se zapalio.

Elon Musk je u ponedjeljak tvitao da podaci iz tog automobila pokazuju da "autopilot nije bio uključen" te da automobil u tom trenutku nije imao punu mogućnost samoupravljanja. Musk se tu referira na dodatak Teslinim vozilima koji košta 10.000 dolara te dopušta vozilima da se samoparkiraju te mijenjaju vozne trake na cesti. 

 Na službenim stranicama Tesle piše da autopilot ne čini vozilo potpuno autonomnim te vozačima savjetuje da drže ruke na volanu tijekom cijele vožnje. 

Vlasti će izdati nalog kojim će od Tesle tražiti sve podatke iz računalnog sustava tog vozila. 


Policija objavila detalje nesreće

U policijskom izvješću se navodi da nitko nije vozio auto kad se nesreća dogodila. Jedna osoba bila je na suvozačkom mjestu, a druga je bila na zadnjem sjedištu. Poginuli muškarci imali su 69 i 59 godina. 

Požar koji je buknuo nakon što se Teslin Model S zapalio trajao je četiri sata, a vatrogasci su morali kontaktirati Teslu i tražiti upute kako ga ugasiti. Na to su potrošili oko 30 tisuća galona vode, navodi se. 

Ovo nije prvi put da je Teslin autopilot zakazao. 

Nije prvi put da je Teslin autopilot zakazao

Godine 2016. 40-godišnjak iz Floride poginuo je u Teslinom Modelu S nakon što je autopilot zakazao u trenutku vožnje. Vozilo se nije zaustavilo kada se vozilo ispred njega ubacilo u njegovu traku.

Također, 2018. godine poginuo je 38-godišnjak iz Kalifornije u Teslinom Modelu X nakon što se vozilo s uključenim autopilotom zabilo u zid i zapalilo se. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije