RIM

Talijanska filmska diva Gina Lollobrigida (95) želi se kandidirati za Senat

15.08.2022.
u 15:38

Talijanska filmska diva Gina Lollobrigida (95) najavila je da će se kandidirati za talijanski Senat na parlamentarnim izborima 25. rujna.

"Jednostavno sam umorna od toga da slušam političare kako se međusobno svađaju, a da uopće nisu prionuli poslu", rekla je u intervjuu objavljenom u listu Corriere della Sera u ponedjeljak.

"Italija je u lošem stanju, želim učiniti nešto dobro i pozitivno", rekla je glumica.

Lollobrigida se želi kandidirati na kandidacijskoj listi na kojoj je i Komunistička partija.

Među ostalim je rekla i da je prije nego što je donijela odluku razgovarala sa svojim odvjetnikom. Bivša glumica ima skrbnika kojega joj je dodijelio sud nakon višegodišnjeg obiteljskog spora te joj stoga nije dopušteno da samostalno odlučuje ​​o svojoj imovini.

Lolobrigida je političku karijeru pokušala započeti još 1999. godine, kada se kandidirala za Europski parlament, ali nije osvojila potreban broj glasova. "To je, u svakom slučaju, bilo iskustvo. U životu možete izgubiti i možete pobijediti", rekla je.

Italija će u rujnu birati članove novog parlamenta nakon pada vlade Marija Draghija krajem srpnja. Trenutačno po anketama vode blok desnog centra okupljen oko Fratelli d'Italia, Liga i Forza Italia.

Glumičina filmska karijera dosegnula je vrhunac pedesetih godina prošlog stoljeća. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?