beograd

Srbija: Prosvjed oporbe protiv europskog plana za Kosovo

prosvjedi u Srbiji
Nova.rs
17.03.2023.
u 20:52

Pristalice dijela srbijanske oporbe - Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) večeras su s platoa ispred Hrama Svetog Save u Beogradu krenule u prosvjednu šetnju zbog prihvaćanja europskog plana za Kosovo.

Na čelu kolone organizatori su istaknuli veliki transparent s natpisom "Ne kapitulaciji", čime simbolično ukazuju da prihvaćanje europskog plana za Kosovo predstavlja izdaju nacionalnog interesa, javlja Beta.

Predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je prethodno novinarima da će šetnja, kao i samo okupljanje, biti mirni i dostojanstveni, te optužila vlast da su sprečavali na razne načine dolazak autobusa s njihovim pristalicama u Beograd.

Portal Nova.rs, prenosi da su građani palili baklje i skandirali "Kosovo, Srbija" i "Ne damo Kosovo".

Prosvjed predstavlja, kako su naveli organizatori, "nadstranačko patriotsko ujedinjenje" svih koji su protiv sporazuma EU-a o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Prosvjed se održava pred najavljeni odlazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Ohrid na nastavak razgovora s kosovskim premijerom Albinom  Kurtijem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?