VIDEO

Snažna oluja u Istanbulu: Poginule najmanje četiri osobe, vjetar srušio toranj sa satom

29.11.2021.
u 19:12

Snažan vjetar puhao je brzinom od 130 km/h

Najmanje su četiri osobe poginule a devetnaest je ozlijeđeno u ponedjeljak u Istanbulu u olujnom nevremenu, objavile su vlasti. "Četiri osobe, među kojima je strani državljanin, izgubile su život a devetnaest naših sugrađana je ozlijeđeno, među njima tri teško", priopćile su istanbulske vlasti, pozivajući se na podatke agencije za upravljanje prirodnim nepogodama.

Video možete pogledati OVDJE i OVDJE

Na videosnimci koju je objavila turska agencija DHA vide se tijela dvojice muškaraca i dječja kolica na tlu, pod ostacima krovne konstrukcije koju kao da je raznijela eksplozija, u četvrti Esenyurtu na zapadu Istanbula. Žena je poginula u drugoj četvrti na zapadu grada kada joj je na glavu pala greda s krova zgrade, navodi DHA.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je sućut obiteljima žrtava, pozivajući stanovnike na oprez zbog opasnosti od sličnih nesreća ili "pada drveća i električnih stupova" zbog snažnog vjetra koji je puhao brzinom od 130 km/h.

Vjetar je odnio desetke krovova i srušio gotovo 200 stabala, a pomorski promet u Bosporu je prekinut, rekao je gradonačelnik. Pet zrakoplova koji su trebali sletjeti u Istanbulu preusmjereni su u Ankaru i u Izmir, objavila je televizija NTV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije